Fastelavn er altid en dejlig tid på året, som de fleste børn og forældre ser frem til. Her er der hvert år lagt op til en hyggelig tid sammen med venner og familie og så naturligvis flotte fastelavnskostumer og en kat, der skal slås af tønden. Denne årlige tradition er ikke noget, man ser i mange andre lande end Danmark, og på denne måde kan vi godt gøre lidt ekstra ud af denne særlige dag. Men hvorfor holder vi egentlig fast i denne tradition, og hvor kommer den fra? Dette skal vi forsøge at finde svar på herunder, således at du kan gå velinformeret til den kommende fastelavnsfest.

Til en rigtig fastelavnsfest skal der naturligvis også være en tønde, som børn og voksne kan få lov til at slå på. Således kan slik, tørret frugt og andre godter blive tilgængeligt for alle de deltagende udklædte gæster. Men hvilken tønde skal man vælge til sin fastelavnsfest, og hvad kan man putte i en sådan, der vil gøre både børn og barnlige sjæle henrykte? Alt dette og meget andet kan du læse mere om herunder.

Anbefalede tønder og andet godt til fastelavn

Fastelavnstønden er næsten blevet et symbol for den årlige fastelavnsfest, der emmer af hygge blandt børn og barnlige sjæle. For at det bliver en rigtig fastelavnsfest, må der naturligvis være en tønde. Ligesom i gamle dage er det som oftest de populære trætønder, der bliver brugt. Disse trætønder kan du i dag købe hos mange forskellige forhandlere – fysiske såvel som hos de online butikker. Udover de populære trætønder kan du også med lethed få fat i billige fastelavnstønder, som ofte er lavet ud af pap. Fastelavnstønde pap er et super godt alternativ til dig, der ikke ønsker at investere i den traditionelle trætønde, og som måske vil have et lettere alternativ til de allermindste i familien.

Hvis du er på udkig efter de helt rigtige tønder til fastelavnsfesten, uanset om dette er luksuriøse trætønder eller billige fastelavnstønder, så bør du læse med videre her, hvor vi kommer med et par gode bud på tønder og diverse tilbehør, der vil være perfekte til din fastelavnsfest.

Stort fastelavnssæt

Stort fastelavnstønde sætHvis du er vild med de traditionelle trætønder og ved, at der kommer mange større børn med til dette års fastelavnsfest, så kan vi herfra anbefale dig at gå efter et stort fastelavnssæt med tønde, fastelavnskølle, kroner og festligt pynt.

Dette vil med garanti sætte gang i din fastelavnsfest og gøre det til en mindeværdig begivenhed.

En stor fastelavnstønde er klart at foretrække, hvis der kommer mange større børn med til festen.

Således vil der nemlig være plads til flere godter i tønden, og alle børn vil være sikret et slag med den medfølgende fastelavnskølle.

Denne fastelavnstønde anbefaler vi særligt til de lidt større børn i alderen 9-15 år.

 

Lille fastelavnssæt

Lille fastelavnssætEr du på udkig efter den perfekte fastelavnstønde, der passer til mindre børn? Så kan vi herfra anbefale dig at tage et kig på dette fastelavnssæt, der egner sig perfekt til de 4-7 årige.

I dette sæt får du alt hvad du skal bruge – tønde, fastelavnskølle, kroner og flotte serpentiner.

I denne tønde vil der naturligvis også være rigelig med plads til en masse lækre godter til alle de deltagende gæster.

Vil du læse mere om dette sæt eller købe det? så klik på knappen herunder og gå til forhandlerens hjemmeside, hvor du finder meget mere information om pris.

 

Fyrretræs fastelavnssæt

Fyrretræs fastelavnssætHvis du kunne tænke dig et luksuriøst fastelavnssæt, der egner sig til de 4-7 årige, så bør du tage et kig på dette fastelavnssæt, der er udført i flot fyrretræ.

Til dette sæt vil du også få kroner, pynt og naturligvis en fastelavnskølle.

Dette sæt er perfekt til både udendørs såvel som indendørs brug.

Læs mere om denne fyrretræs fastelavnstønde med tilbehør på forhandlerens hjemmeside. Klik på knappen herunder og se pris og mere info.

 

Fastelavnstønde i pap

Fastelavnstønde i papEr du på udkig efter en billig fastelavnstønde, der egner sig perfekt til de allermindste i familien? Så er denne fastelavnstønde pap, præcis det du leder efter.

Her får du en let tønde i pap som de 1-4 årige nemt kan få lov til at slå ned.

Denne kan nemt hænges op, uanset om I holder fastelavnsfest ude eller inde, og kan naturligvis fyldes op med lækre sager til børnene.

Til denne tønde skal du være opmærksom på, at der ikke medfølger kølle, men at denne sagtens kan købes separat.

Klik på knappen herunder og se pris og mere info.

 

Det kan du putte i din fastelavnstønde

slikposerEnhver ved, at en fastelavnstønde skal fyldes med slik, således at der bliver noget at kæmpe for blandt børnene.

Her er der mange muligheder for, hvad man kan komme i sin tønde.

Du kan eksempelvis lave dine helt egne godteposer og fylde dem med slik, hvis der er særlige ønsker og behov fra de enkelte børn.

Du kan også vælge at købe færdiglavede slikposer til fastelavn eller alternativt fylde tønden med små chokolader, frugter eller andet godt.

Klik “Til butik” og se udvalget af lækkert slik og lignende du kan putte i fastelavnstønden.

 

Flot tilbehør og pynt til fastelavnsfesten

Flot tilbehør og pynt til fastelavnsfestenTil en fastelavnsfest hører der sig naturligvis også en masse flot tilbehør og pynt til.

Her er det essentielt, at der både er en kongekrone og en dronningekrone, til dem der formår at slå tønden ned.

Derudover er det også festligt at hænge balloner op, lægge masker frem og sætte nogle fastelavnsris i vand.

Af tilbehør finder du naturligvis også et stort udvalg af fastelavnskøller, hvis ikke dette fulgte med i dit køb af tønde.

 

Derfor holder vi fastelavn

I Danmark holder vi fastelavn hvert år med flotte fastelavnskostumer, og vi får således en hyggelig dag ud af dette med venner og familie. Traditionens oprindelse og årsag er dog knap så hyggelig, som vi kender den i dag. Tilbage før Danmark blev et protestantisk land, var Danmark katolsk og havde således katolske skikke og helligdage. Før reformationen var det derfor en ædel tradition og skik at faste i 40 dage, således at man kunne forberede sig til påsken og genopstandelsen, der fandt sted her tilbage i Jesu tid. Efter de 40 dage var der lagt op til fest, der skulle gøre en ende på den svære fastetid. På denne dag var der en masse god mad, og man fejrede genopstandelsen i fællesskab.

Siden Danmark blev et protestantisk land, har man ikke holdt fast i traditionen med at faste. I stedet holdt man fast i den efterfølgende fest, som vi i dag kender som fastelavn. Når vi således fejrer fastelavn hvert år, så fejrer vi altså den tid, hvor Jesus genopstod, og det er da også derfor, at man finder særlige fastelavnsgudstjenester i de forskellige kirker rundt omkring i landet. I dag er det dog de færreste, der har fokus på det kristne aspekt i at fejre denne traditionsrige dag – i stedet fokuserer man på hyggen og nærværet mellem venner og familie.

Hvorfor gør vi brug af en tønde?

Efter at Danmark blev et protestantisk land, afskrev man som sagt den 40 dage lange faste, men man holdt dog alligevel fast i fastelavnsfesten. Til denne fest begyndte man at gøre brug af en tønde, som alle de stærkeste karle på de forskellige gårde skulle prøve at slå ned. Således var tønden altså ikke til børn men var en fastelavnstønde til voksne. I tønden puttede man som regel en eller flere sorte katte ned i for at skræmme alt ondt væk for fremtiden. I gammel tid troede man nemlig på, at en sort kat ville skabe ulykke, og på denne måde ville man altså for alt i verden gerne undgå at have sorte katte til at gå rundt omkring på gårdene. Når vi derfor i dag siger, at vi slår katten af tønden, er det dermed et levn fra gammel tid, hvor man var overtroisk og ikke havde så meget omtanke for dyr, som vi har i dag.

Siden dengang er man dog blevet mindre overtroisk, og i dag er fastelavn i den grad blevet børnenes fest. I stedet for en kat putter man slik, tørret frugt og måske endda legetøj ned i tønden.

Hvorfor er tønden til fastelavn så vigtig?

Som det blev nævnt tidligere, så er tønden blevet intet mindre end et symbol for fastelavn. Dette sker, fordi tønden efterhånden har været en del af traditionerne forbundet med fastelavn så længe, at det er blevet fast inventar til alle fastelavnsfester. Dette gælder både fastelavnstønde til børn såvel som fastelavnstønde til voksne.

Er du på udkig efter et godt fastelavnstønde tilbud, kan vi herfra anbefale dig at tage et kig på nettet og det store udvalg, som du finder her. Her vil der med garanti være en masse gode fastelavnstønde tilbud at få del i, og dermed kan du få lov til at købe en billig fastelavnstønde med hjem.

Køb fastelavnstønde i god tid – dette er vores anbefaling til dig, der ønsker at have godt styr på alle elementerne til fastelavnsfesten. Køb fastelavnstønde er derfor altid en god idé at gøre i god tid forinden – således er du sikker på, at du har alt, hvad du skal bruge, til din fest. Herfra ønsker vi dig rigtig god fornøjelse!